Ga terug naar de vorige pagina


AEG Inverter Control voor Wifi-Stick NG/300/300.2


Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je je wifi-stick installeert en hoe je de Monitoring Applicatie op je mobiele telefoon installeert.


Installatie van de nieuwe wifi-stick en monitoring portal setup
U kunt de nieuwe wifi-stick installeren en het monitoringportaal in drie snelle stappen instellen. Op deze pagina vindt u gedetailleerde instructies en de link naar stap voor stap installatievideo's.

STAP 1

Installatie van de nieuwe wifi-stick
De eerste stap om het nieuwe monitoringportaal te gebruiken, is het installeren van de nieuwe wifi-stick. Als je je nieuwe wifi-stick hebt ontvangen maar deze nog niet hebt geïnstalleerd, doe dit dan eerst met behulp van de meegeleverde documentatie of bekijk hier de nieuwste Quick Installation Guide voor AEG Wifi-Stick 300. U kunt ook een video vinden met stapsgewijze installatie-instructies hier.

STAP 2

Installatie van het wifi-netwerk
Na een succesvolle installatie van de wifi-stick op de omvormer moet u de verbinding met uw wifi-thuisnetwerk instellen. Deze stap duurt enkele minuten.
U vindt de instructies in de handleiding in de doos van de wifi-stick of u kunt de nieuwste Quick Installation Guide voor AEG Wifi-Stick 300 downloaden. Nogmaals, een kleine video met een stapsgewijze instructie kan hier worden gevonden.

STAP 3

Registratie
Om toegang te krijgen tot de monitoring portal moet u zich registreren met uw wifi-stick serienummer (te vinden op de wifi-stick zelf of op de verpakking) en uw e-mailadres.
Registreer alsjeblieft hier.
Alles ingesteld en geregistreerd? U ontvangt een e-mail met een link waar u uw wachtwoord kunt instellen. Deze e-mail bevat ook de link naar de monitoring portal. Als u al een wachtwoord hebt ingesteld, kunt u zich hier aanmelden bij de portal.

Installatie-instructies voor de mobiele applicatie (App)
In plaats van een native mobiele applicatie gebruiken we de PWA-technologie ("progressive web app") die meerdere voordelen biedt: de PWA gebruikt maar heel weinig van je bronnen (CPU-vermogen, geheugen, mobiele data), is compatibel met alle recente versies van de Android / iOs-besturingssystemen, vereist geen updates of een nieuwe installatie wanneer we nieuwe functies en / of functies uitbrengen en het maakt een installatieproces met twee klikken mogelijk.
Het pictogram op uw mobiele apparaat kan rechtstreeks vanuit uw browser (Safari, Chrome, Firefox, enz.) worden geïnstalleerd zonder Google Play / Apple AppStore te bezoeken.
Android
iOs / iPhone
Optie A:
1. Neem uw mobiele apparaat en bezoek de Monitoring Portal-website.
2. U ziet een bericht waarin u wordt gevraagd deze pagina aan uw startscherm toe te voegen / te installeren. Bevestig alstublieft.
3. Uw lijst met apps toont nu een nieuwe met een AEG-logo.

Optie B:
1. Take your mobile device and visit the Monitoring Portal Website.
2. Als u het hierboven beschreven bericht niet ziet, opent u het menu in de browser en selecteert u "Installeren" (Firefox) of "Toevoegen aan startscherm" (Google Chrome en andere browsers).
3. Uw lijst met apps toont nu een nieuwe met een AEG-logo.
1. Neem uw iPhone/iPad en bezoek de Monitoring Portal-website.
2. Klik op het deelpictogram en selecteer "toevoegen aan startscherm".
3. Uw lijst met apps toont nu een nieuwe met een AEG-logo.
Voorbeeld: installatie Firefox-browser
Installatie Firefox 1 Installatie Firefox 2 Installatie Firefox 3
Voorbeeld: installatie Chrome-browser
Installatie Chrome 1 Installatie Chrome 2 Installatie Chrome 3

Hulp en ondersteuning
Als u vragen hebt of hulp nodig hebt, kijk dan op de omvormerservicepagina of ontvang neemt rechtstreeks contact op met ons AEG-serviceteam via Ondersteuning voor omvormers.

Belangrijke Aantekeningen
Over de wifi-stick
 • De oude WiFi-stick (WiFi200) wordt niet meer ondersteund en wordt vervangen door de nieuwe WiFi-stick (WiFi300 NG of WiFi300.2).
 • Het serienummer van de nieuwe WiFi-stick begint met AEG-121. Als u geen nieuwe WiFi-stick hebt, neem dan contact met ons op via Inverter Support en geef ons uw naam en adres. We sturen je gratis een nieuwe WiFi-stick.
 • De nieuwe WiFi-stick moet in de omvormer worden geplaatst en vervolgens worden verbonden met uw WiFi-router. Bekijk ook de instructievideo's op deze pagina (te vinden in stap 2 bovenstaande).
 • Als u een account hebt en de WiFi-installatie hebt uitgevoerd, is alles klaar. Binnen enkele dagen ziet u gegevens die uw account vullen.
Over de monitoring-app en monitoring portal
 • De oude app AEG InverterControl wordt niet langer ondersteund.
 • De nieuwe moinitoring portal is online; daarom ontvangt u niet langer de dagelijkse e-mail met informatie over de dagelijkse energie-opbrengst.
 • Het adres van de nieuwe portal is https://aeg.invertercontrol.com/v1/
 • Als uw WiFi-stick met succes is verbonden met uw WiFi-router en u een account hebt, ziet u eerst alleen de dagelijkse energie-opbrengst op uw account. De andere functies (diagrammen, realtime stroomproductie, weergegevens enz.) worden stap voor stap toegevoegd.
 • U kunt de portal gebruiken vanaf uw smartphone of tablet, omdat de portal zich aanpast aan uw apparaat. De monitoring-app kan binnenkort ook worden gedownload via de portal (niet via de Playstore of Appstore).
 • U moet een e-mail hebben ontvangen van om een account aan te maken op de nieuwe portal.
 • Als u geen account hebt op de nieuwe portal, laat het ons dan weten via Inverter Support en stuur ons uw e-mailadres en het serienummer van uw WiFi-stick.